Me2We

Me2We

Idea Me2we:stä syntyi ensimmäisen kerran Vaasan yliopiston järjestämällä Start Up -campilla, jossa aloimme kaverusten kesken miettiä, miten kansainvälisiä korkeakouluopiskelijoita voisi auttaa työllistymään. Puoli vuotta myöhemmin oli me2we perustettu. Työt ja gradu pitivät minut kuitenkin kiireisenä ja koin Me2we:n aluksi lähinnä harrastuksena ja oppimismatkana yrittäjyyteen. Kahden eri alan lahjakkuuden, Jussi Mäkisen ja Jami Haaviston tullessa mukaan kuvioihin syksyllä 2013 alkoi tapahtua, jonka myötä myös yhtiön omistuspohja meni uusiksi.

Tammikuussa 2014 minä ja Jami irtisanouduimme silloisista töistämme, ja aloimme keskittyä täysipäiväisesti me2we -palvelun kehittämiseen. Irtisanomispäätöstämme helpotti se, että pääsimme Kiinassa pidetyssä start up -kilpailussa meitä pitchanneen kiinalaisen talentin toimesta finaaliin, ja näkyviin paikallisillla TV-kanavilla. Ja sen jälkeen alkoi puhelimemme piristä kiinalaisten HR-talojen toimesta. Oli kuitenkin Suomi ensin valloitettavana.

Töitä tehtiin yötä päivää, kunnes kasassa oli sen verran euroja, että oli mahdollista hakea mukaan Tekes -projektiin nimeltä kansainvälisen kasvun suunnittelu. Tekes-Projektin aikana palkkasimme ensimmäisen työntekijämme, ja matkasimme asuntoautolla kuukaudeksi Eurooppaan selvittämään, löytyisikö palvelulle kysyntää muualta Euroopasta. Yhteenvetona eurotripistä: 3 viikkoa, 45 tapaamista, kuusi maata ja 4500 kilometriä. Vai kaksi hotelliyötä. Paljon hienoja muistoja, ja mahtuipa joukkoon mausteeksi muutama vähemmän hienokin.

Eurotripin jälkeen kävimme kuitenkin pitchailemassa mm. Dublinin Web Summitissa sekä Slushissa, josta mukaan tarttui vieläpä yksi sijoittaja, joka alkoi heti rohkaista meitä tekemään investointeja. Neljä kuukautta myöhemmin jäädytimme yhteistyön kyseisen sijoittajan kanssa, sillä investointirahat olivat vieläkin saamatta, ja laskut piti luonnollisesti edelleen pystyä maksamaan. Niinpä laitoin oman asuntoni myyntiin yrityksen laskujen maksamiseksi, ja alkoi kahden kuukauden mittainen selviytymistaistelu, jonka aikana piti löytää uusi sijoittaja. Niitä löytyi lopulta peräti kahdeksan kymmenien kontaktien excel-taulukosta, jonka luukutin täydellä höyryllä läpi, motivaatiota rahoituksen löytymiselle siis löytyi.

Sittemmin Eilakaisla ja Vincit valikoituivat sijoittajiksi, ja muutimme uuteen kotiin Aikataloon. Tiimimme jatkoi yhtä lailla kasvamistaan, ja kasvun myötä haimme mukaan Tekesin tuotekehitysprojektiin. Juhlimme Slushissa 2015 Me2wen avajaisia, mutta todellisuudessa palvelumme avautui käyttäjille vasta tammikuussa 2016.

Juuri nyt tulevaisuus näyttää valoisalta ja edessä on valtavasti työtä ja paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Katsotaan missä olemme vuoden päästä.

Matka on tärkein. Opi ja nauti.

Petri Tuomela, CEO / Founder