FallUp <3 Harvest 17.9.2016

FallUp <3 Harvest 17.9.2016

 

Aaltoesista lähtöisin oleva FallUp järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa, ja sai heti huikean suosion: Supercellin Ilkka Paanasen tähdittämä tapahtuma keräsi Musiikkitalon äärimmilleen yrittäjähenkisiä nuoria opiskelijoita. 

FallUpista innostuttiin myös Vaasassa, jossa Vaasa Entrepreneurship Society (VES) on järjestämässä tämän viikon lauantaina 17.9. pidettävää Harvest-tapahtumaa Vaasan keskustan Rewell Centerissä.

 

Harvestin yrityssuhdevastaava ja juontaja Simon Mittler, miksi Vaasaan haluttiin Harvest?

– Kun VES perustettiin viime vuonna, onnistuimme keräämään innokkaita ihmisiä kaikista Vaasan kuudesta korkeakoulusta. Nyt halusimme ottaa seuraavan askeleen, ja todistaa, että rahkeet riittävät isompaan. Haluamme uskottavuutta myös Pohjanmaan rajojen ulkopuolella.

Yrittäjyys on yhä useammalle korkeakouluopiskelijalle varteenotettava vaihtoehto. Siksi on upeaa, että opiskelijat innostuvat perustamaan yrittäjyysyhteisöjä myös PK-seudun ulkopuolella. Mikä sai sinut lähtemään mukaan VES:in toimintaan?

– Olin mukana heti alusta asti, enkä ole katunut hetkeäkään. Olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja kehittynyt niin henkisesti kuin ammatillisesti. On siistiä olla tekemässä työtä VES:issä positiivisen energian ja yrittäjähenkisyyden edistämiseksi Pohjanmaalla sekä tuottaa opintojen ohelle uutta sisältöä, joka yhdistää teorian ja käytännön.

Harvest järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Minkälaista homma on ollut tähän asti

– Meillä on Harvestia järkkäämässä iso porukka, joka tuntee hyvin toistensa vahvuudet. Kun tiimillä on hyvä yhteishenki, pystymme keskustelemaan kaikesta. Ensimmäistä kertaa pidettävässä tapahtumassa on tärkeää pitää jalat maassa, esimerkiksi kunnon markkinointisuunnitelma on tosi tärkeä. Oikeastaan pelon ja ilon sekaisin tuntein odotamme, kuinka paljon porukkaa oikeastaan saapuukaan!

FallUpissa on tänä vuonna mukana myös monia viime vuoden yhteistyökumppaneita, kuten Microsoft ja Nordea. Minkälaista Vaasan seudulla on saada kumppaneita yrittäjyystapahtumaan?

– Yritykset tietävät, että Vaasan korkeakouluista tulee osaavaa porukkaaa, joten yhteistyö kiinnostaa. Vaikka tapahtuma on uusi, olemme keränneet huiman, noin 30 yrityksen tukijoukon, mistä olemme hyvin kiitollisia. Tärkeintä on tehdä hommia ajatuksella ja lämmöllä, pilke silmäkulmassa. Myös Vaasan kaupunki on mukana.

Sano vielä, miksi kannattaa tulla Harvestiin?

– Koko meidän tiimi tekee paljon töitä sen eteen, että vieraat yllättyvät positiivisesti. Ensi lauantaina 17.9., Harvest is THE place to be!


VES:n jäseneksi voi rekisteröityä ilmaiseksi järjestön nettisivuilla. VES on matalan kynnyksen yhteisö, jossa syvennytään yrittäjyyden eri ulottuvuuksiin. Kaikkien panosta arvostetaan, liittyi se sitten tapahtumiin tai projekteihin. VESissä pääsee turvallisesti ja joustavasti kokeilemaan ja toteuttamaan itseään. Sen lisäksi, että VES tukee yrityksiä ja startupeja, yhteisö tukee yksilöitä. Vuorovaikuttaminen ja yhteistyö ovat kaiken ydin.
Harvestin tavoite on auttaa opiskelijoita hahmottamaan Suomen startup-ekosysteemi kokonaisuutena ja tehdä poimintoja sen tärkeimmistä elementeistä. Harvest-tapahtuman avulla halutaan lisätä vuorovaikutusta yritysten, opiskelijoiden, startupien ja julkisten tahojen välille. Näin syntyy uusia ideoita, tehokasta oppimista ja erilaisia yhteistyömuotoja.

Harvestin Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Harvest-event Facebookissa.
harvestevent.com.