Oodi hulluille yrittäjille – muutos vaatii rohkeutta

Oodi hulluille yrittäjille – muutos vaatii rohkeutta

Hyvä idea ja lahjakkuus eivät vielä tee yrityksestä menestynyttä. Tarvitaan myös valtava määrä kunnianhimoa, tarmokkuutta ja halua kehittyä.

Näin pari päivää FallUpin jälkeen on hyvä pysähtyä miettimään, mitä tapahtumasta jäi käteen. No, vaikka mitä. Esimerkiksi huippukiinnostavat puhujavieraat, jotka muistelivat hurmaavan rehellisesti aloittelevan yrittäjän sielunmaisemaan kuuluvia epävarmuuksia ja sitä kummittelevaa tunnetta, että oma tekeminen saattaa olla pähkähullua.

Tärkeä osa FallUpia oli myös kollektiivinen tunne siitä, että vaikka jokaisella kasvuyrityksellä on omat kipukohtansa, yrittäjät eivät paini ongelmiensa kanssa yksin – saman henkistä porukkaa on paljon, myös yleisössä.

Menestyvää yritystä ei voi lähteä rakentamaan rahankiilto silmissä, vaan tekijöiden on todella uskottava tuotteeseensa ja oltava valmiita uhraamaan työlle suurimman osan ajastaan. Onkin pitkälti sinnikkäiden ja lahjakkaiden yrittäjien ansiota, että teknologia kehittyy nykyistä tahtiaan. Tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita, tehdä kaiken entistä paremmin ja haastaa kalkkiutuneet käsitykset.

Epämukava olo ei ole huono merkki

Kaikki ei aina mene kerralla nappiin, kuten voi päätellä myös pääpuhuja David Helgasonin ohimennen heitetystä huomiosta – hänkin on katsonut vierestä kavereita, jotka pistivät palamaan 40 miljoonaa dollaria sijoittajien rahoja saamatta mitään konkreettista aikaan. Tästä huolimatta Helgasonin neuvo nuorille yrittäjille on optimistinen: tee kovemmin töitä ja luota intuitioosi.

Yrittäjyyteen kuuluu vastoinkäymisiä, riskejä ja epävarmuutta. Mokia tapahtuu, ja välillä tilanne voi näyttää pahalta, mutta FallUpin sanoma on selvä: yrittäjyys kannattaa, pitää virkeänä ja palkitsee.

Myös Qvik on vahvasti yrittäjävetoinen, ja halusimme ehdottomasti olla mukana tukemassa FallUpia ja sitä kautta nuorta yrittäjyyttä.

Suomen startup-scenessä on ainutlaatuinen aidosti kannustava tiimihenki ja yhteisön tuki sekä globaalillakin mittakaavalla mahtavia verkostoitumistapahtumia. Tästä ilmapiiristä voimme olla todella ylpeitä ja osoittaa kiitoksemme myös FallUpin huippuosaavalle järjestäjätiimille.

Hieno tapahtuma. Kiitos!